Povestioara Crestina.



Cu multi ani in urma intr-o casa modesta locuia o familie foarte saraca casa o mostenise de la strabunicul copiilor care tocmai murise caci era prea batran de zile , aceasta familie avea sapte copii patru fete si trei baieti. Si ajunsi in noua locuinta casa frumoasa si spatioasa pentru toti copii si pentru parinti , totus ceva le lipsea avand in vedere caci tatal nu avea un loc de munca si lucre prin sat la vecini ca sa poata sa cumpere la copii de mancare si sa poata sa traiasca de pe o zi pe alta, intr-o zi primeste o vizita de la vecina lor care vine si bate in poarta , toti copii merg la geam sa vada cine vine la ei caci doar ce sau mutat de cateva zile si nu cunoaste pe nimeni in acest sat in care sau mutat de curand , iese mama afara si deschide usa , si vede la poarta o batranica cu un bastonas in mana si in cealalta mana un cos acoperit cu un prosop si batranica zice
-        Dragi mei ma bucur sa am vecini noi ca voi caci cu atatia copii si nu face galagie copii sau probleme si am venit la voi sa va aduc ceva de ale gurii pentru ca am vazut ca nu prea o duceti bine cu banii.
La care mama celor sapte copii exclama bucuroasa
-         Bine ai venit la noi draga vecina , si iti multumesc pentru acest gest frumos pe care ai ales sa-l faci si ai adus o frantura de bucurie familiei noastre , pofteste in casa.                                                                                  
Si intra in casa si copii toti bucurosi o saluta pe batranica cea vesela care le-a adus de ale guri, si batranica incepe sa le puna pe masa cea de le-a adus in cos , si le-a adus paine coapta in cuptor , dulceata de caise , prajitura cu mere , slanina , ceapa , zacusca si altele ,, dar pe langa toate acestea pe fundul cosului ramane ceva invelit intr-o hartie alba.
-         Dragi vecini aici vam adus ceva ce va poate inveseli viata aceasta plina de tristete va poate aduce fericire si mangaiere. Ati citit vrodata Biblia?
-         Nu raspunse tatal uimit! Cine a scris cartea aceasta de zice-ti ca poate sa ne aduca fericire si mangaiere?
-         Aceasta carte ma invioreaza in fiecare zi cand o zicesc , si chear daca sunt singura de 30 de ani  si nimeni nu imi trece pragul  , vreau sa va spun caci in fiecare zi eu vorbesc si ma sfatuiesc cu Isus Hristos el este Fiul lui Dumnezeu care locuieste in ceruri si stiu ca el va iubeste si pe voi si  el va adus cu un scop aici in acest sat , sa fi-ti vecini cu mine ca sa va pot spune despre dragostea lui cea mare care o are pentru voi , trebuie doar sa il acceptati in viata voastra ca Domn si Mantuitor si el va revarsa peste voi binecuvantarile lui ceresti!
Toti o priveau cu mare mirare si ii sorbeau cuvintele de pe buze si tatal a luat cartea in mana si i-a multumit foarte mult vecinei pentru darurile care le-a adus pentru ei .
-         Acum trebuie sa deschide-ti cartea aceasta numita Biblia si sa o cititi sis a vedeti ce binecuvnatari o sa gasiti in ea…
Batranica pleaca la casa ei , familia o petrece pana la usa si ii multumeste mult pentru ne-asteptata dar placuta vizita pe care le-a facut-o. 
   Intra in casa si tatal incepe sa citeasca cu voce tare din Biblie toti stau inprejurul lui si il asculta uimiti. Si au aflat citind caci au nevoie de Isus Hristos si la invitat in casa lor sa locuiasca si din acel momement viata loc s-a schimbat radical.  
  In saptamana urmatoare vine un domn care cauta oameni pentru a lucre la santier si a batut si la usa lui si incantat tatal a acceptat ca din urmatoarea zi sa mearga sa munceasca pentru asi intretine familia , si au proslavit pe Dumnezeu pentru ca el s-a ingrijit si de familia lui cu cei sapte copii care cu toti laudau pe Dumnezeu .                                                       
 Vecina lor credincioasa le-a adus copiilor carte de cantari si ia invatat sa cante cantarile Domnului , si de atunci poate pana astazi acele catari tot mai rasuna pana in zilele de astazi!

Dumnezeu sa va binecuvanteze !
05.03.2015 (Teodor David)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna Pastele pentru tine ? (2014)

Pacate mici si Pacate mari